štvrtok 10. júla 2014

Tomato tart

Ingrediencie - cesto:

130g hladkej múky
115g masla
1-2 lyžice vody
štvrť lyžičky soli

Ingerediencie - plnka:

2-3 rajčiny
80g tvarohu alebo syra (ja som použila Lučinu)
hrsť nasekaného petržlenu
2 vajcia
240ml mlieka
pol čajovej lyžičky soli
korenie


Postup:

Cesto pripravíme tak, že zmiešame všetky suroviny potrebné na prípravu cesta.
Cesto zabalíme do fólie a necháme chladiť aspoň 30 minút.
Rúru predhrejeme na 180°C.
Cesto vyvaľkáme a dáme do formy, tak aby ostal aspoň centimetrový okraj. Cesto sa dosť lepí, preto som cesto do formy ukladala po častiach a potom uhladila spoje.
Urobíme vidličkou dierky do cesta a dáme ďalej chladiť.
Miesto maslového cesta môžete použiť aj listkové. (Osobne si myslím, že tak by to bolo asi lepšie).
Rajčina nakrájame na kolieska. A plnku pripravíme tak, že zmiešame všetky ostatné suroviny.
Na cesto poukladáme rajčiny a zalejeme ich plnkou.
Pečieme 45 - 60 minút, kým nie je povrch zlatistý.

Inšpiráciu som brala z tejto stránky .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára