Ingerdiencie:
250g rastlinného tuku (Hera, Palmarín)
200g čokolády (najlepšie aspoň 70%)
80g kakaového prášku
65g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
360g krupicového cukru
4 vajcia
Postup:
Nasekanú čokoládu rozpustíme spolu s tukom vo vodnom kúpeli. Miešame, kým nevznikne hladká zmes.
Zmiešame suché ingrediencie. Preosiatú múku, kakao, kypriaci prášok a krupicový cukor.
Suchú zmes pomaly pridávame k mierne vychladnutej čokoládovej zmesy.
Potom do zmesy opatrne pridávame vyšľahané vajcia. Tu je dôležité pridávať vajíčka pomaly, aby sa nezrazili.
Rúru predhrejeme na 180 °C.
Plech vystelieme pečúcim papierom a nalejeme doň pripravené cesto.
Pečieme 25 - 30 minút.
Veľa záleží od receptu a od toho akú čokoládu použiješ :)
OdpovedaťOdstrániť