streda 30. júla 2014

Brownies



Ingerdiencie:

250g rastlinného tuku (Hera, Palmarín)
200g čokolády (najlepšie aspoň 70%)
80g kakaového prášku
65g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
360g krupicového cukru
4 vajcia


Postup:

Nasekanú čokoládu rozpustíme spolu s tukom vo vodnom kúpeli. Miešame, kým nevznikne hladká zmes.

Zmiešame suché ingrediencie. Preosiatú múku, kakao, kypriaci prášok a krupicový cukor.

Suchú zmes pomaly pridávame k  mierne vychladnutej čokoládovej zmesy.
Potom do zmesy opatrne pridávame vyšľahané vajcia. Tu je dôležité pridávať vajíčka pomaly, aby sa nezrazili.

Rúru predhrejeme na 180 °C.
Plech vystelieme pečúcim papierom a nalejeme doň pripravené cesto.
Pečieme 25 - 30 minút.

1 komentár: