nedeľa 19. augusta 2012

Tomato jam

Tento rok nás príroda obdarila neskutočne bohatou úrodou rajčín. Tak som sa rozhodla, že vyskúšam nové recepty. Receptík je zo stránky http://www.dulce-de-leche-blog.com/, ktorú sledujem už dlhší čas.
Tomato jam


Prísady:  1 kg rajčín
          400 g kryštálového cukru
          1/2 šálky citrónovej šťavy
          1/4 šálky nasekanej čerstvej bazalky (ja som použila sušenú)


Postup: Rajčinky umyte a rozrežte na polovice. Poukladajte ich na plech, ktorý si vysteliete papierom na pečenie. Pečte ich pri teplote 160°C. Cherry rajčiny stačí piecť 30 minút, tie, ktoré sú väčšie pečte dlhšie. Nechajte mierne ochladnúť a strhnite z nich šupku. Ak sú správne upečené, šupka ide dolu takmer sama. Následne prelejte rajčinky aj so šťavou do pripraveného hrnca. Pridajte cukor a priveďte k varu. Po 10 minútach varenia pridajte citrónovú šťavu. Varte až do zhustnutia, čo je pomerne dlho, takže keď strávite pri hrnci hodinku, nečudujte sa :D Hustotu kontrolujete na tanieriku. Potom, ako bude mať džem správnu hustotu, hrniec odstavte a primiešajte bazalku. Naplňte do pripravených pohárov ( na 1kg rajčín asi 3 menšie poháriky), uzavrite a pohárik otočte hore dnom. Pohár otáčame preto, aby sa dobre prichytilo viečko. Pohár nechajte otočený, pokým nevychladne.

Tomatoes from our garden

Chuť je nasladlá, ale hodí sa k paradajkám. Na chlebík je výborný, ale môžete ho použiť aj ako omáčku k mäsu. Táto kombinácia je veľmi zaujímavá. Dobrú chuť :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára