sobota 1. novembra 2014

Tekvicovo-mascarponová torta




Ingrediencie na korpus:

200g zázvorových sušienok (kľudne použite aj 300g)
100g masla

Ingrediencie na plnku:

400g maslovej tekvice
500g mascarpone
200g hnedého cukru
3 vajcia
2 lyžice wiskey
1 a pol lyžičky mletej škorice
pol lyžičky muškátového oriešku
1 lyžička mletých klinšekov
1 lyžica mletého zázvoru
pol lyžičky soli
1 lyžička vanilkového extraktu


Postup:

Sušienky rozdrvíme (poprípade rozmixujeme) a zmiešame s rozpusteným maslom.
Utlačíme ich na dnu tortovej formy.

Tekvicu uvaríme do mäkka a rozmixujeme. Necháme vychladnúť.

Pridáme všetky zvyšné ingrediencie a poriadne premiešame. Ak máte problém s vytvorením hladkej zmesi, použite na premiešanie ponorný mixér.

Zmes nalejte na pripravený korpus a pečte pri 160°C asi  1 hodinu.

Nakoniec vychladnutý koláč dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 6 hodín.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára