sobota 1. novembra 2014
Tekvicovo-mascarponová torta
Ingrediencie na korpus:
200g zázvorových sušienok (kľudne použite aj 300g)
100g masla
Ingrediencie na plnku:
400g maslovej tekvice
500g mascarpone
200g hnedého cukru
3 vajcia
2 lyžice wiskey
1 a pol lyžičky mletej škorice
pol lyžičky muškátového oriešku
1 lyžička mletých klinšekov
1 lyžica mletého zázvoru
pol lyžičky soli
1 lyžička vanilkového extraktu
Postup:
Sušienky rozdrvíme (poprípade rozmixujeme) a zmiešame s rozpusteným maslom.
Utlačíme ich na dnu tortovej formy.
Tekvicu uvaríme do mäkka a rozmixujeme. Necháme vychladnúť.
Pridáme všetky zvyšné ingrediencie a poriadne premiešame. Ak máte problém s vytvorením hladkej zmesi, použite na premiešanie ponorný mixér.
Zmes nalejte na pripravený korpus a pečte pri 160°C asi 1 hodinu.
Nakoniec vychladnutý koláč dajte stuhnúť do chladničky aspoň na 6 hodín.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára