sobota 8. augusta 2015

Bazalkové gnudi


Mám pre vás recept na skvelé gnudi.
Gnudi sú druhom gnocchi, do ktorých sa pridáva ricotta. Ak máte radi gnocchi, určite si zamilujete aj gnudi.


Ingrediencie:

2 hrste bazalkových listov
250g ricotty
125g nastrúhaného parmezánu
2 vajíčka
75g hladkej múky
semolínová múka
15g masla
1 citrón


Postup:

Najskôr sparíme dve tretiny bazalky. Do hrnčeka dáme trochu vody a bazalku. Varíme kým bazalka zvedne, bude mať veľmi tmavú zelenú farbu. Vyberieme ju a necháme vychladnúť.

Z vychladnutej bazalky vyžmýkame vodu a nasekáme nadrobno. V mixéri rozmixujeme bazalku s ricottou.

Vo veľkej miske zmiešame ricottovú zmes, vajcia, parmezán. Potom postupne pridáme múku.

Cesto dáme do vrecúška s 1,5cm otvorom.  Na dosku nasypeme semolínovú múku a nastriekame prúžky cesta. Potom ho pokrájame na približne 1-2 cm kúsky a každý posypem múkou.

Zakryjeme potravinovou fóliou a dáme odstáť do chladničky cez noc.
.
.
.
Gnudi vytiahneme a necháme oteplieť na izbovú teplotu.

Maslo rozpustíme a pridáme zvyšnú bazalku. Varíme 1-2 minúty, kým maslo začne bublať. Potom pridáme šťavu z citróna podľa chuti.

V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu. Opatrne dáme gnudi do vody. Keď vyplávajú, necháme ich ešte 1 minútu variť. Potom ich vyberieme a polejeme maslom.

Ak by ste si chceli prečítať recept v originálnom znení, nájdete ho TU.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára