sobota 18. októbra 2014
Jablková štrúdľa
Ingrediencie cesto:
600g hladkej múky
100g práškového cukru
200g masti
3 lyžice octa
štipka soli
8 polievkových lyžíc vody
3 vajcia
Ingrediencie plnka:
asi 1 kg nastrúhaných jabĺk
škorica
cukor
Postup:
Rúru predhrejeme na 180°C.
Zo surovín na cesto vypracujeme cesto.
Rozdelíme ho na polovicu, každú vyváľame a naplníme jablkovo-škoricovou zmesou.
Jablkovo-škoricovú zmes pripravíme tak, že zmiešame cukor, škoricu a jablká. Všetko podľa chuti.
Závin môžeme naplniť aj tak, že najprv naň uložíte jablká, potom posypeme škoricou a cukrom.
Zrolujeme, nezabudnite zahnúť okraje, aby vám plnka nevytiekla, potrieme vajíčkom a pečieme do zozlatnutia.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára