sobota 18. októbra 2014

Jablková štrúdľa



Ingrediencie cesto:

600g hladkej múky
100g práškového cukru
200g masti
3 lyžice octa
štipka soli
8 polievkových lyžíc vody
3 vajcia


Ingrediencie plnka:

asi 1 kg nastrúhaných jabĺk
škorica
cukor

Postup:

Rúru predhrejeme na 180°C.

Zo surovín na cesto vypracujeme cesto.
Rozdelíme ho na polovicu, každú vyváľame a naplníme jablkovo-škoricovou zmesou.

Jablkovo-škoricovú zmes pripravíme tak, že zmiešame cukor, škoricu a jablká. Všetko podľa chuti.
Závin môžeme naplniť aj tak, že najprv naň uložíte jablká, potom posypeme škoricou a cukrom.

Zrolujeme, nezabudnite zahnúť okraje, aby vám plnka nevytiekla, potrieme vajíčkom a pečieme do zozlatnutia.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára