streda 3. septembra 2014

Baklažánová nátierka



Ingrediencie:

1 baklažán
1 lyžička slnečnicových semienok
1 lyžica sezamových semienok
2 lyžice olivového oleja
šťava z pol citróna
1 nastrúhaný strúčik cesnaku
menšia hrsť nasekanej petržlenovej vňate
karí korenie

Postup:

Misku na pečenie vytrieme 1 lyžicou oleja a posolíme. Baklažán umyjeme a popicháme vidličkou.
Dáme do misky a pečieme 35-40 minút pri 190°C.

Baklažán vytiahneme, prepolíme a necháme vychladnúť.

V mixéry rozmixujeme semienka, zvyšný olej, cesnak, šťavu z citróna a petržlen.

Vychladnutý baklažán olúpeme. Ak je dobre upečený dá sa ošúpať veľmi ľahko. Nasekáme ho nahrubo a pridáme do mixéra spolu s korením, karí a soľou.

Rozmixujeme a máme hotovo :)

Môžete použiť aj iné semienka alebo oriešky, použite čo máte radi.

Rada jem tieto nátierky so solenými tortilovými čipsami alebo s knäckebrotom.

Dnes som sa inšpirovala TU.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára