streda 3. septembra 2014
Baklažánová nátierka
Ingrediencie:
1 baklažán
1 lyžička slnečnicových semienok
1 lyžica sezamových semienok
2 lyžice olivového oleja
šťava z pol citróna
1 nastrúhaný strúčik cesnaku
menšia hrsť nasekanej petržlenovej vňate
karí korenie
Postup:
Misku na pečenie vytrieme 1 lyžicou oleja a posolíme. Baklažán umyjeme a popicháme vidličkou.
Dáme do misky a pečieme 35-40 minút pri 190°C.
Baklažán vytiahneme, prepolíme a necháme vychladnúť.
V mixéry rozmixujeme semienka, zvyšný olej, cesnak, šťavu z citróna a petržlen.
Vychladnutý baklažán olúpeme. Ak je dobre upečený dá sa ošúpať veľmi ľahko. Nasekáme ho nahrubo a pridáme do mixéra spolu s korením, karí a soľou.
Rozmixujeme a máme hotovo :)
Môžete použiť aj iné semienka alebo oriešky, použite čo máte radi.
Rada jem tieto nátierky so solenými tortilovými čipsami alebo s knäckebrotom.
Dnes som sa inšpirovala TU.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára