streda 12. februára 2014
Domáca granola
Ingrediencie:
450gr vločiek (ja som použila ovsené a sójové)
375gr sekaných mandlí
125gr slnečnicových semienok
100gr sezamových semienok
120gr hnedého cukru
2 čajové lyžičky mletej škorice
1 čajová lyžička mletého zázvoru
1 čajová lyžička morskej soli
180 gr nesladeného jablkového pyré
100gr ryžového sirupu
80gr medu
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
Postup:
Vo väčšej mise zmiešame spolu vločky, mandle, semienka, hnedý cukor, škoricu, zázvor a soľ.
Ja som si jablkové pyré urobila doma. Jablká ošúpeme a nakrájame na kúsky. Dáme do kastrólika a pridáme dve lyžice vody. Varíme až kým nevznikne pyré.
Do teplého pyré pridáme sirup, med a olej.
Tekutú zmes pridáme k suchým ingredienciám a dobre premiešame.
Rúru rozohrejeme na 150°C a plech vyložíme pečúcim papierom.
Zmes nasypeme na plech a pečieme 45-60minút, kým zmes nie je zlatavá. Každých 10 minút pečenia zmes premiešame.
Necháme vychladnúť a naplníme do nádob.
Recept je zo stránky Davida Lebovitza .
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára