nedeľa 2. septembra 2012

Zucchini and tomato

Máme čas rajčín a cukín. Čo tak ich použiť v jednom recepte?


Nakrájajte si cukinu na prúžky a rajčiny na kolieska. Dajte ich do väčšej misky, osoľte, okoreňte a premiešajte. Pekáč si vymastite maslom. Ukladajte vrstvu rajčín a cukín. Všetko to zalejte zálievkou pripravenej z roztopeného masla a citrónovej šťavy. Pomer masla a šťavy je 3:1. Dajte zapiecť do rúry. Keď bude povrch zlatistý, dobrota je hotová. Ešte na záver ju posypte syrom. Ja som použila pecorino. Je to taliansky syr vyrábaný z ovčieho mlieka a svojou tvrdosťou pripomína parmezán, ale chutí mi viac.

Neudávam presné množstvá, pretože fantázii sa medze nekladú. Ak chcete mať viac cukín, tak ich použite viac. Ja som použila rôzne druhy rajčín: veľké mäsité na spodok a malá žlté navrch.

Takto pripravená zeleninka sa výborne hodí k mäsku ako príloha. Dobrú chuť :)


Well It is a tomato and zucchini time. So I used both in one recipe. It is really easy and fast.

You will need butter, zucchinies , tomatoes, lemon and cheese.

Spread skillet or drip pan with butter. Then cut tomatoes and zucchinies and put them there. Give salt and pepper into skillet. Then melt butter and mix it with lemon juice. You should have three parts of butter and one part of lemon juice. Then roast it. When it is done sprinkle with cheese.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára