Tomato jam |
Prísady: 1 kg rajčín
400 g kryštálového cukru
1/2 šálky citrónovej šťavy
1/4 šálky nasekanej čerstvej bazalky (ja som použila sušenú)
Postup: Rajčinky umyte a rozrežte na polovice. Poukladajte ich na plech, ktorý si vysteliete papierom na pečenie. Pečte ich pri teplote 160°C. Cherry rajčiny stačí piecť 30 minút, tie, ktoré sú väčšie pečte dlhšie. Nechajte mierne ochladnúť a strhnite z nich šupku. Ak sú správne upečené, šupka ide dolu takmer sama. Následne prelejte rajčinky aj so šťavou do pripraveného hrnca. Pridajte cukor a priveďte k varu. Po 10 minútach varenia pridajte citrónovú šťavu. Varte až do zhustnutia, čo je pomerne dlho, takže keď strávite pri hrnci hodinku, nečudujte sa :D Hustotu kontrolujete na tanieriku. Potom, ako bude mať džem správnu hustotu, hrniec odstavte a primiešajte bazalku. Naplňte do pripravených pohárov ( na 1kg rajčín asi 3 menšie poháriky), uzavrite a pohárik otočte hore dnom. Pohár otáčame preto, aby sa dobre prichytilo viečko. Pohár nechajte otočený, pokým nevychladne.
Tomatoes from our garden
Chuť je nasladlá, ale hodí sa k paradajkám. Na chlebík je výborný, ale môžete ho použiť aj ako omáčku k mäsu. Táto kombinácia je veľmi zaujímavá. Dobrú chuť :)
|
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára