utorok 17. júla 2012

Apricot paradise...


Leto je v plnom prúde a postupne nám dozrieva ovocie a zelenina. Teraz sú in marhule. Takže šup sa do záhrady a obrať posledné kúsky, ktoré visia na stromoch. Alebo plán B, zájdite na trh a kúpte si ich tam.


Je to perfektné ovocie takmer na všetko. Kysnuté koláče, ryžové nákypy. A čo je najdôležitejšie, nezabudnite si urobiť zásoby na zimu. Urobte džem, zavarte alebo ich len tak zamrazte. Ja si myslím, že zamraziť ich je to najjednoduchšie. Zamrazte celé, aby ste si neskôr mohli pripraviť marhuľové knedličky, ale zamrazte aj vykôstkované polovičky na koláč.

Apricot dumplings with nuts

A ešte jeden tip. Keď vám ostanú kôstky, nevyhadzujte ich!!! Keď ich rozbijete, vo vnútri nájdete malý a chutný oriešok, chuťou podobný mandliam.





 Use also apricot stones. Smash it and there is a small nut inside. It taste like almonds. So try it :)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára